Yumurta viyol üretim tesisi imalatı
3500- ADET / SAAT YUMURTA VİYOL TESİSİ İMALATI
Hat
Single Rotary, Sekizgen 4 yollu Yumurta Viyol Makinası; 8 Katlı 18 Mt Kurutma hattı
Kapasite
3500- adet/saat
1.PULPER (HAMUR HAZIRLAMA) ÜNİTESİ
Motor: 45 kw kayış ve kasnaklı
Hacim:3 m³
Dalga kıran ve atık malzeme boşaltım sistemi mevcut
6’lı bıçak kasnağı mevcut ve bıçaklar sökülüp takılabilir. Bu sayede tamir ve bakımı daha kolaydır. (55-58 HRC).
Sarsak elek (6 mm delikli)
D tipi gövde ve 8 mm kalınlıkta sacdan imal edilir
Astar boyalı
2. FORM BÖLÜMÜ
Form Metodu: 8’gen ve 4 yollu, tek rötarlı makina üzerinde bulunan kalıplara verilen vakum yoluyla kağıt hamura şekil verilir.
Kalıplar alüminyumdan imal edilir
Kapasite: 3500- adet / saat (30’lu yumurta viyolü için)
Başka ürün imal etmek istediğinizde tek yapmanız gereken kalıpları değiştirmek. Kalıp değişim süresi yaklaşık 1,5 saat kadar sürer.
Rotor yağlama ve temizleme sistemi. (tavsiye edilen yağ; mobil vatra no:2)
Sekizgen 4 yollu makinamızda 32 adet telli kalıp ve 4 adet transfer kalıbı bulunur.
Kalıplar CNC ile işlenir.
Kalıplar
Malzeme: Aluminyum
Vakum pompası
90 kw
Su halkalı
Sarsak Elek
FIRIN
4 yollu, 18 mt
8 katlı ve tünel tipi
Ürün taşıma sistemi: Zincirli konveyör sistemi
Duvar kalınlığı 150 mm, 800 derece taş yünüyle izole edilmiştir.
Yakıt tipi: Doğal gaz veya dizel
Isı aralığı: 100 °C- 600 °C
Ventilasyon: çift yönlü (hava üfleme ve hava emiş) hava akımı
Ürün transferini sağlayan zincirlerde otomatik yağlama mevcut.
Fırın içindeki ürün transfer hızı rötar bölümüyle eş zamanlı ve otomatik olarak çalışır.
Müşteri tercihine göre dizel veya doğal gaz brülör kullanılır.
Fırın içinde hava akımını kolay sağlamak için; ürün transferi, merkezi ağırlıklı ve galvaniz kaplama ve delikli tavalar kullanılmıştır.
Konveyör zinciri; palet tipi taşkın makaralı olup, 50 HRC sertliktedir. (taşkın makara tanımı: zincir makara ölçüsü zincir ölçüsünden daha büyüktür. Bu sayede zincir daha kolay hareket eder)
Zincir gerdirmesi ağırlık vasıtasıyla sağlanır. Yay ile gerdirme yöntemi kullanılmaz. Fırının içi ısınmaya başladığında zincir boyu uzar. Yay ile gerdirme yapıldığında fırının sağ ve sol tarafında bulunan zincirin gerginliği eşit şekilde sağlanılamaz. Ağırlık ile gergi yapıldığında ise zincir gerginliği her iki tarafta da eşit şekilde sağlanmış olur. Bu sayede sistemin daha uzun süre arızasız çalışması sağlanmış olur.
Zincir dişli yatakları çelik, yağ sızdırmaz ve 2 rulmanlıdır.
Fırında bir adet sirkilasyon fanı vardır. Sirkilasyon fanında su boşaltım sistemi vardır. Fırın içinde oluşan buhar fırın dışına atılır. Böylece daha kolay kurutma sağlanılır.
Hava boşaltım bacasında buhar emme ünitesi mevcuttur. Buhardan elde edilen sıcak su, hamur kazanına gönderilir. Böylece form bölümü için sıcak su elde edilir ve sıcak su için ayrıca bir enerji harcamaya gerek kalmaz.
Fırın sistematik olarak ön gergilidir. Bu sayede fırın ısındığında veya soğuduğunda gerekli esneme sağlanmış olur.
Fırın yan duvarlarında menteşeli kapılar vardır. Kapı içleri, ısı kaçağını önlemek için, yanmaz fitil ile kaplanmıştır
ÜRÜNLER NASIL ELDE EDİLİR
Ham Madde:
Hammadde esas olarak kitap, gazete, dergi vs. atık kağıtları; kâğıt havlu ve peçete atıkları, karton koli gibi fabrika atık kağıtları ve matbaa atık kağıtlarıdır. Önemli olan atık kağıtların kullanılarak geri dönüşüm sağlanmasıdır. Böylece hem doğayı korumuş oluruz hem de kazanç elde etmiş oluruz.
Kâğıt Hamurun Hazırlanışı:
Yumurta viyolü için toplanan kâğıt hammaddeleri hamur hazırlama kazanına (pulper’e) konulur. Kazan içindeki bıçaklar hammaddeyi parçalarken bir yandan da su verilir. Böylece kalın hamur elde edilmiş olur. Elde edilen hamur kalın hamur bekletme kazanına aktarılır. Elde edilecek ürünün daha kaliteli olması için; kalın hamur, kalın hamur bekletme kazanına aktarılırken sarsak elekten süzülerek içindeki yabancı maddeler ayıklanır. Bu işlemden sonra, hamurun istenilen kıvama gelmesi için su ile karıştırılır. Daha sonra elde edilen hamur, ince hamur bekletme kazanına aktarılır.
Hamur Şekillendirme (forming):
İnce hamur kazanından form bölümündeki hazneye aktırılan hamura telli kalıplar daldırılarak vakum gücüyle emilir. Transfer kalıbına aktarıldıktan sonra fırına transferi sağlayan tavalara geçiş sağlanır. Rötar haznesindeki artan hamur ve su geri dönüş tankına oradan da ince hamur bekletme kazanına aktarılır. Böylece hamur ve su israfı önlenmiş olur.
Kurutma:
Elde edilen ıslak ürün kurutulması için transfer konvöyerü vasıtasıyla fırın içine aktarılarak ürünler kurutulur. Sonrasında da paketleme yapılır